Personaltur til Oppdal

Mandag 11.mai pakka vi sekken og fylte opp bilene før vi satte kursen mot Oppdal på personaltur. Ola og Helene tok godt imot oss og viste frem ett eventyr av noen bygninger i det vi kom frem. Bjerkaker gård var som tatt rett ut av en bok, og det tok flere av oss mange timer før alle inntrykkene klarte å synke skikkelig inn.

(Foto: Olav Solberg)

Ved første øyekast ser dette ut som en idyllisk gård, noe det er, men det er også så mye mer enn det! Husene er gamle tømmerhus som er plukket ned andre steder og satt opp igjen på Bjerkaker av Olav Solberg. De er smakfullt innredet. Stemningen på gården er helt unik, og roen helt magisk. Det man ikke kan se på bildene over, er alt det som skjuler seg under bakken. Man kan gå imellom noen av husene uten å måtte åpne ytterdøra. Itillegg skjuler mye av grøntarealet en parkeringskjeller med plass til hele 19 biler! Badestamp finner man selvfølgelig også her, og låven kan lett trylles om til ett serveringslokale i særklasse.

(Foto: mobilbilder fra teamet)

Vi hadde en helt fantastisk samling. Ola trylla som vanlig frem mat i særklasse, og hele gjengen fikk en skikkelig gjennomgang på alle de 8 typene med Ansnesbrygg. Vi hadde en hel del konklusjoner å komme med, og vi har også testet vårt eget øl mot andre annerkjente øl av samme type.

Henning fra Selected Wines tok også turen for å kjøre en skikkelig vinsmaking på oss. Det var absolutt en veldig lærerik opplevelse for oss alle! De fleste av oss hadde en viss formening om hvilken type mat en del av vinene passet til, men aha-opplevelsene kom etter tur. Vi fikk smake på forskjellige viner med munnen full av bla. sitron, parmesan, og ruccola. Det viste seg fort at viner som smakte nydelig alene var udrikkelig sammen med enkelte typer mat, og vi var flere ganger iløpet av seansen sjalu på han som hadde spyttebøtte. Man kunne enkelt og greit se hele gjengen skifte ansiktsfarge iløpet av sekunder innimellom.

Vi var også innom sauefjøset til Olav Solberg på Tande Gård. De fleste av oss har vært i en del fjøs tidligere, men dette var enormt. Vi fikk fortalt at på det tidspunktet vi var der hadde det kommet over 1000 lam allerede i år – da kan dere forestille dere hvor mange sau det inneholdt totalt! Mens vi var der på besøk fikk vi også være vitner til en lamming. Ettersom de fleste i teamet er damer, gikk nesten samtlige omtrent ned i knestående når en av de ansatte måtte inn å snu på lammet før det kom ut. Dette for at det ikke skulle bli sittende fast. Det var en spennende opplevelse å være vitne til, og jeg tror nok aldri en sau har fått så mange tips om pusteteknikker osv. under en fødsel tidligere.

(Foto: mobilbilder fra teamet)

På tirsdag gikk turen til Villmarksleiren ved Opplev Oppdal. Der ble vi møtt av en hyggelig mann ved navn Henrik. Han tok oss med gjennom tvekampen der vi fikk oppgaver som labyrintspill, domino, pil- og bueskyting, bruskassebygging, huskelek, øksekasting, og puslespill. Konkurransen ble avsluttet med zipline over elva Driva. Taubanen er 140 meter lang, og man svever 30 meter over elva. Alle tok turen over, men noen av oss var ivrigere enn andre så ikke alle var like entusiastiske på neste tur. En ting er sikkert, de fleste av oss fikk utfordret sine egne grenser! Vi vil absolutt anbefale dette for alle. Vi hadde en utrolig hyggelig og givende opplevelse, og dagen var fylt av morsomme aktiviteter. For vår del var det også mye inspirasjon å hente!

(Foto: Opplev Oppdal)

Vi kom tilbake til Ansnes med nye kunnskaper, masse kreativitet, og ikke minst ble vi enda bedre kjent på tur. Vi har hatt travle uker etter vi kom tilbake – noe som er utrolig gøy! Og vi stiller superklare for høysesongen som banker på døra i skrivende stund!